۱۳۹۴ مهر ۶, دوشنبه

توضیحاتی در ارتباط با موضوع عمل گونه، نحوه انجام کاشت گونه و مسائل پس از جراحی آن

 عنوان : نکاتی در زمینه کاشت گونه، راه ها انجام کاشت گونه و معضلات بعد از کاشت گونه

 

موقعی که به او نگاه می کنی انگار 2 گردو بزرگ را درون هر دو گونه اش قرار داده و دارد با تو صحبت میکند. تحت هر شرایطی تلاش می کنی که به این 2 برجستگی که قرینه صورتش را برهم زده است توجه نکنی، نمی شود.

اگر زمانی در کشاکش جنگ جهانی اول، جراحی زیبایی برای ترمیم صورت سوخته و آسیب دیده سربازان به کار گرفته می شد تا شاید مرهم اندکی باشد بر جای زخم خشم، نفرت و گلوله، اما امروز به قدری این شاخه جراحی پیشرفت کرده است که به متخصصان این امکان را می دهد متقاضیان را به هر شکلی که دوست دارند دربیاورند.

 

امروز جراحی گونه، یا همان کاشت گونه، یکی از روش های محبوب جوانان، بخصوص خانم های جوان در سراسر دنیاست اما آیا این روش تنها با هدف زیبایی انجام می شود یا فایده درمانی هم دارد؟ چرا افراد هزینه می کنند تا گونه هایشان را برجسته کنند؟ سعی می کنیم با کمک دکتر علی بیات شهبازی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی و عضو انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران به این پرسش ها پاسخ دهیم.

بعضی از روان شناسان معتقدند بیشتر کسانی که برای گونه گذاری و عمل های زیبایی به مراکز جراحی پلاستیک و زیبایی مراجعه می کنند دارای کمبود اعتماد به نفس هستند.

معمولا این افراد خود را زیبا نمی بینند و با وجود این که اطرافیان و خانواده شان در صورت و گونه آنها هیچ مشکلی نمی بینند، اما خودشان همیشه اضطراب و استرس دارند و به هیچ وجه قبول نمی کنند مشکلی ندارند البته گاهی مشکل جدی تر از این حرف هاست و افراد، دارای اختلال های روانی هستند که در این مواقع جراحان زیبایی باید بشدت مراقب باشند و قبل از عمل حتما آنها را به روان شناس یا روانپزشک ارجاع دهند.

اما متخصصان جراحی زیبایی انگیزه های دیگری را نیز برای این عمل مطرح می کنند. معمولا برجسته کردن گونه دلایل مختلفی دارد که مهم ترین آنها ضعیف تربودن گونه نسبت به سایر اجزای صورت است؛ برای مثال ممکن است فردی در گونه هایش نسبت به برجستگی کره چشم یا کل صورت دارای یک ضعف بافتی باشد. این مشکلات می تواند دلیل ژنتیکی و مادرزادی داشته باشد.

همچنین بعضی از افرادی که کل صورتشان در اثر افزایش سن لاغر می شود و با کاهش زیاد چربی صورت، حالت شادابی و پری پوست شان از بین می رود برای گونه گذاری مراجعه می کنند.

بعضی ها نیز که گونه هایشان در اثر شکستگی یا تصادف حالت طبیعی خود را از دست داده و صورتشان شکل نازیبایی پیدا کرده است، نیاز به پروتز گونه معمولا یکطرفه دارند.بعضی های دیگر نیز به صورت مادرزادی دچار مشکلاتی هستند که نیاز به گونه گذاری دارند؛ برای مثال فردی صورت کشیده ای دارد، ولی اجزای صورتش کاملا نامتناسب و بدشکل است.گاهی تناسب طبیعی صورت که به صورت معمول در بیشتر افراد وجود دارد، در بعضی ها دیده نمی شود بنابراین افرادی که این تناسب اجزای صورت را ندارند نیز خواهان تغییراتی در گونه هایشان هستند.

بهترین روش گونه گذاری

دلایل مختلفی برای گذاشتن گونه وجود دارد، به همین دلیل روش ها و راهکارهای مختلفی نیز برای گونه گذاری ایجاد شده است؛ برای مثال: برای فردی که صورت لاغر با چین و چروک زیادی دارد، اولین راه تزریق چربی است. در این موارد چربی از بافت بدن گرفته و به تمام صورت تزریق می شود، این کار باعث شادابی پوست و برطرف شدن چروک های صورت می شود و همچنین می تواند حجم گونه را نیز جبران کند.

 عوارض تزریق چربی

در تزریق چربی از یک پرکننده به عنوان فیلر استفاده می شود، اما تزریق چربی با مشکلاتی همراه است و این امکان وجود دارد که چند بار این عمل برای فرد تکرار شود، همچنین عمل تزریق چربی طولانی است. در این روش چربی از بدن خود فرد گرفته شده و به صورتش تزریق می شود.

این چربی ها معمولا از قسمت های زیر ناف گرفته می شود. در حقیقت، چربی از ناحیه کم خون به ناحیه پرخون منتقل می شود.نکته مهم این است که ۳۰ تا ۴۰ درصد چربی تزریق شده به صورت، جذب بدن شده و بقیه آن به عنوان گونه در صورت فرد برجای می مــاند، به همین دلیل در بیشتر مواقع بیش از حد نیاز، چربی به صورت تزریق می شود.

 جنس پروتزها

پروتزها اغلب از ماده ای به نام سیلیکون ساخته می شود که ضرر عمده ای برای بدن ندارد و سال ها بدون عارضه در محل باقی می ماند. پروتز گونه را به دو طریق می توان روی استخوان گونه قرار داد؛ از راه داخل دهان یا پلک تحتانی.

 عوارض گونه گذاری

عمل گونه با پروتز احتمال دارد عوارضی مثل خونریزی محل عمل، خونمردگی، جا به جا شدن پروتز و چرک به وجود آورد که جدا از چرک به طور معمول باقی موردها قابل کنترل است.در حالی که چرک نیز پروتز حتما سریعا بیرون آورد و در صورت لزوم چند ماه بعد دوباره جراحی را انجام داد. عمل گونه را می شود در مرد و زن بعد از بعد از هجده سال انجام داد، ولی به طور کلی حد سنی مخصوصی ندارد.

 کاشت مو -  عمل بینی -  عمل بینی

۱۳۹۴ مهر ۴, شنبه

آشنا شدن با پروتز و اقسام پروتز و آشنا شدن با جنس پروتز و موقعیت استفاده از پروتز

عنوان : آشنا شدن با پروتز و انواع پروتز و شناختن مواد تشکیل دهنده پروتز و نحوه استفاده از پروتز

آشنایی با پروتز                             2093 4

پروتز به معنی عضو غیر واقعی است که جایگزین اندام قطع شده می شود. این اندام های مصنوعی در بعضی موردها جهت رفع نقص اندام مورد استفاده قرار می گیرند. مثلا کسانی که پای خود را از هر قسمتی از دست داده باشند، می توانند از این پروتزها استفاده کنند. دسته دیگر، پروتزهایی هستند که برای بهبود ظاهر و کنترل روند پیری مورد استفاده قرار می گیرد، مانند پروتزهای ناحیه گونه، چانه و…

انواع پروتز :

پروتزها بر حسب جایگاه مورد استفاده شان به ۲ دسته، پروتزهای خارجی و پروتزهای داخلی تقسیم می شود.

۱- انواع خارجی پروتزها مانند: پروتز پا، انگشت یا گوش که به شکل عضو از دست رفته ساخته شده و به کار می رود.

۲- انواع داخلی پروتز که به ۲ منظور استفاده می شود.

الف) ایجاد تقارن یا بازسازی: در مواردی که به دلایلی از جمله به دنبال تروما یا جراحی، یک برجستگی طبیعی در بخشی از صورت مانند گونه یا چانه از دست رفته باشد یا اصلاح عدم تقارن های مادرزادی.

ب) افزایش برجستگی های موجود برای زیبایی بیشتر

از گذشته های دور بشر از مواد مختلف از جمله پارافین برای افزایش برجستگی ها و زیبایی بیشتر استفاده می کرد اما اکنون با پیشرفت تکنولوژی، مواد جدیدی به جامعه پزشکی معرفی شده است.

2093 15

جنس پروتز:

امروزه برای Augmentation یا افزایش برجستگی در نواحی مختلف بدن از جمله صورت، تنه و اندام ها از موادی به اصطلاح Blo Compatible یا سازگار با بدن استفاده می شود. این مواد از نظر واکنش بافتی خنثی هستند به این معنا که سیستم ایمنی بدن با آنها به عنوان جسم خارجی برخورد نکرده و در صدد دفع آنها برنمی آید.از طرفی بدن توانایی آنزیمی برای از بین بردن آنها را نداشته، در نتیجه این پروتزها اندازه، حجم و شکل خود را با گذشت زمان حفظ خواهند کرد. شایع ترین مادهای که برای ساخت پروتزهای داخلی به کار می رود، سیلیکون است البته از مواد دیگری مانند PTFE (کورتکس) ،پلیاتیلن یا مواد آکریلیک هم برای این منظور استفاده می شود که همه اینها را مواد آلوپلاستیک می نامند.

فاکتورهای انتخاب پروتز:

مهمترین فاکتور در ارزیابی قبل از جراحی برای تعیین شکل و اندازه پروتز، انجام معاینه بالینی دقیق بیمار است.جراحی که در زمینه کارگزاری پروتز فعالیت می کند باید اندازه های آنتروپومتریک افراد نرمال و نسبت های canon (در مورد صورت) را دقیقا بداند؛ سپس بر اساس ۳فاکتور، اندازه و شکل پروتز را تعیین کند:

اندازه های فعلی بیمار

قضاوت جراح پلاستیک

درخواست و علاقه بیمار


جایگاه مورد استفاده پروتزها:


در ناحیه صورت از پروتز بیشتر برای برجسته سازی چانه یا رفع گودی دو طرف چانه یا هر ۲ حالت فوق استفاده می شود و در مرتبه بعدی پروتز گونه قرار دارد؛ این موارد دارای اشکال و اندازه های متفاوتی هستند که بر اساس معیارهای بالا، شکل و اندازه مناسب انتخاب می شود.برای نواحی پیشانی، لبه فوقانی و تحتانی اوربیت، لبه تحتانی و زاویه فک تحتانی و لب هم پروتز وجود دارد. در ناحیه تنه بیشتر از پروتز به منظور برجسته سازی سینه ها استفاده می شود که ۲ شکل کروی و قطره اشکی (آناتومیکال) دارد.

در مواردی که هدف، افزایش حجم سینه باشد از نوع کروی استفاده می شود ولی در مواردی که نیاز به شکل دهی سینه هم وجود دارد، بیشتر از نوع قطره اشکی استفاده خواهد شد. در اندام ها از پروتز برای نواحی باسن و ساق پا استفاده می شود. در ناحیه باسن بر اساس ارزیابی وضعیت بیمار می توان از انواع کروی یا آناتومیکال استفاده کرد. در بخش ساق پا از پروتز بیشتر جهت ایجاد برآمدگی خلفی استعمال می شود. جدیدا پروتزهای سیلیکونی با توان بریدن عرضه شده است که از آنها جهت برجسته کردن مناطق متعدد می شود استفاده کرد و برحسب فرم و اندازه لازم می شود سیلیکون را برش داد.

 عمل بینی -  کاشت مو - عمل بینی

عارضه های مهم و بسیار خطرناک عمل بینی


عنوان : عوارض تاثیر گذار و خیلی خطرناک جراحی بینی

1ـ اصلاح نکردن گرفتگی های مکانیکی در آن عمل دماغ : چنانچه پیش از عمل، بزرگ بودن شاخک‌های بینی یا انحراف تیغه بینی وجود داشته باشد، جراح باید تلاش کند این موانع به ظاهر مختصر را هم برطرف کند. با توجه به این‌که بینی با عمل زیبایی معمولا کوچک‌تر می‌شود، چنانچه مانعی از قبل وجود داشته و انسداد هم ایجاد نکرده است را برطرف نکنیم، وقتی بینی جمع‌تر شد این مانع به ظاهر بی‌اهمیت باعث عوارض مهم و بسیار وحشتناک می‌شود.


۲ـ تورم مخاط داخل بینی:
چنانچه به دلیل سینوزیت مزمن یا آلرژی شدید مخاط داخل بینی متورم باشد، ممکن است باعث انسداد تنفسی شود.






۳ ـ چسبندگی‌های داخل بینی:اگر جراح داخل بینی را زیاد دستکاری کند، باعث زخمی‌شدن مخاط بینی می‌شود. اگر مخاط زخمی‌شده در مجاورت یکدیگر قرار گیرند هنگام ترمیم به یکدیگر می‌چسبند و راه داخل بینی را تنگ می‌کنند.



۴ ـ تنگ کردن بیش از حد سوراخ‌های بینی.

۵ ـ برداشتن بیش از اندازه از غضروف‌های نوک بینی:
این امر منجر به تنگی مدخل بینی می‌شود.

اگر جراح بینی از تجربه کافی برخوردار نباشد، علاوه بر مختل شدن عملکرد بینی، این احتمال وجود دارد که ظاهر بینی فرم مطلوب و مورد نظر را پیدا نکند و به شکل نامطلوبی درآید. این شکل‌های نامطلوب و دلایل آن عبارتند از:

غیرقرینه بودن سوراخ‌های بینی

اگر به سوراخ‌های بینی فردی که عمل نکرده بنگریم معمولا ۲ سوراخ بینی دقیقا عین هم نیستند، اما فردی که عمل می‌کند بعد از عمل انتظار دارد که سوراخ‌ها کاملا قرینه باشند. جراح طی عمل باید تلاش کند که میزان غیرقرینگی را برطرف کرده و تا آنجا که ممکن است آن را اصلاح کند.

کاهش حس بویایی

پایانه‌های اعصاب بویایی در سقف حفره داخل بینی قرار گرفته‌اند. این ناحیه طی عمل بینی معمولا دستکاری نمی‌شود، بنابراین احتمال آسیب دیدن حس بویایی بعد از عمل جراحی وجود ندارد، مگر در ۲ حالت:

حالت اول: این‌که فردی که تحت عمل جراحی قرار گرفته است از قبل مبتلا به پولیپ وسیع و منتشر بینی بوده است و همزمان با عمل زیبایی تحت عمل پولیپکتومی‌ نیز قرار گرفته باشد. با توجه به این‌که ممکن است پولیپ‌ها در قسمت نزدیک به سقف حفره بینی قرار گرفته باشند، برداشتن آنها و دستکاری آن قسمت ممکن است منجر به آسیب دیدن پایانه‌های بویایی شود. اگر فردی مبتلا به پولیپ وسیع بینی باشد، بهتر است ابتدا در یک عمل مجزا پولیپ‌ها برداشته شوند و سپس با فاصله چند ماه بعد تحت عمل زیبایی بینی قرار گیرند.

حالت دوم: اگر به دلایلی که قبلا گفته شد شخصی یر اثر عمل زیبایی دماغ به حالتی دچار مسدود شدن دماغ شود به همان
آن میزان نیز گرفتار نزول حس بویایی می‌شود، زیرا جهت این‌که بتوان بویی را احساس کنیم باید مولکول‌های فرار آن ماده بتوانند از طریق دماغ خود را به پایانه‌های عصب های بویایی برسانند. در حالی که دماغ انسداد داشته باشد این مولکول نمی توانند وارد دماغ شوند تا بتوانند عصب های بو را تحریک کنند.


















 کاشت مو -  عمل بینی -  عمل بینی

۱۳۹۴ مهر ۳, جمعه

علل ریختن مو در بانوان و بازسازی یا کاشت مو برای خانمها و آشنایی با اکستنشن مو

عنوان : علتهای ریزش مو در خانمها و ترمیم یا کاشت مو برای خانمها و شناخت اکستنشن مو

علاوه بر آقایان که اکثریت انها گرفتار ریزش مو می شوند و به دنبال کاشت مو می باشند این موضوع برای خانم ها  هم اتفاق می افتد. ریزش مو در بانوان ممکن است علت و دلایل مختلفی داشته باشد که در این متن به پر اهمیت ترین انها اشاره میکنیم :

-ریزش مو به شکل موضعی که آنرا میتوان به دو دسته مختلف تقسیم بندی کرد:

دسته اول ریزش مویی که دارای جوشگاه یا اسکار است که عبارتند از : سوختگی ، جراحات گوناگون ، لیکن پلان ، عفونت های مختلف، و ....

دسته دوم از ریزش مو دارای جوشگاه یا اسکار نمی باشند مانند الوپسیا اره اتا که کاشت مو برای این عزیزان فایده ای ندارد.

 

-ریزش مو به شکل الوپسی اندروژنتیک (طاسی ارثی)

طبق امار ها و نتایج بررسی شده 25 درصد خانم ها دچار این عارضه می باشند که با شروع یایسگی شیوع پیدا میکند. فرمت کلی این ریزش مو در خانم ها همانند ریزش مو یا همان طاسی در اقایان می باشد یعنی ریزش مو بیشتر از جلوی سر و شقیقه ها و یا حتی از طرفین شروع شده ایت که علل ان هم میتواند ژنتیک ، هورمون سن و ... باشد.

 

-ریزش مو به شکل کلی و یک دست:

نوع سوم ریزش مو در خانم ها که در اکثریت انها دیده میشود ریزش مو به شکل گسترده تر و پخش است متخصصین و کارشناسان مراکز پیوند مو بر این باورند که کاشت مو در این افراد مناسب نمیباشد و به صلاحشان نیست بهترین روش برای درمان ریزش موی این افراد ترمیم مو است ترمیم مو به روش HRT است.

افزایش طول و حجم مو را اصطلاحا" اکستنشن مو می گویند .

 

اکستنشن به چه معناست ؟

اکستنشن بدین معنا می‌باشد که شما موهای اضاقی را که هم رنگ موهای خودتان باشد به موهای شما اضافه می‌کنند .حال اکستنشن‌هایی وحود دارد که دائمی می‌باشند ، بدین معنا که موهای اضافی را به ریشه ی موی شما می‌زنند و باعث می‌شود که موهای شما نسبت به سابق پرتر نشان داده شود .

اما اکستنشن دیگری نیز وجود دارد که موقت می‌باشد ، بدین معنا که برای مثال شما می‌خواهید به یک جشن عروسی بروید ، و از کمی موهایتان ناراحت هستید به همین دلیل موهایی را که هم رنگ موهای شما باشند را به موهایتان اضافه می‌کنید تا در آن شب خاص موهایتان پرتر به نظر برسند .

 بعد از آن شب شما می‌توانید این موهایی را که اضافه کرده اید را جدا کنید.در همه حال اضافه کردن مو را شناخته بودید اما اکنون بلند کردن مژه نیز وجود دارد .

عمل بینی -  عمل بینی -  عمل بینی